2016. szeptember 15-én került megrendezésre az Augusztinyi-Agro Kft., a Nitrogénművek, és a NÉBIH által szervezett csemegekukorica és cukorrépa bemutatóra. Az eseményre a NÉBIH Gyulatanyai Fajtakísérleti Állomásán került sor.

A bemutató egy előadás-sorozattal kezdődött, amit
Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat közgyűlésének alelnöke és Augusztinyi - Nagy András, a kísérletek vezetője nyitott meg.

Az előadások alkalmával a szép számban megjelent hallgatóság hasznos információkat hallhattak a cukorrépa, csemegekukorica és sütőtök termesztésével, tápanyag-utánpótlásával és növényvédelmével kapcsolatban.
Előadók:
Német Erika - A SESVANDERHAVE cukorrépa fajtakínálata
Dankó Róbert - A méhkímélő megoldás csemegekukoricában is (DOW AgroSciences)
Markocsány Zoltán Sándor - A STRUBE GmbH Magyarországon - A cég cukorrépa kínálata
Kardos Gyula - A VERITAS - AGRO Kft. csemegekukorica, sütőtök és zöldség fajtakínálata
Gócza Szabolcs - Agroleaf Power lombtrágya használata a csemegekukoricában és cukorrépában (ICL Speciality Fertilizers
Dr. Varga Csaba - GENEZIS cukorrépa és csemegekukorica tápanyag-utánpótlási javaslat (Nitrogénművek Zrt.)Az előadásokat követően került sor a szántóföldi bemutatóra és csemegekukorica kóstolásra.A rendezvényen kiállítóként vett részt az ŐSTERMELŐ - Gazdálkodók Lapja Szerkesztősége is. A nap végén, a tombolasorsoláson 5 értékes nyereménycsomagot adtunk át a szerencsés nyerteseknek, amelyek egy-egy éves előfizetést is tartalmazott.

Képek a rendezvényről: