A Phylazonit háza táján ezen a nyáron nem volt uborkaszezon. Igazán mozgalmas időszakot tudhatunk magunk mögött. Ezért gondoltuk, hogy egy sajtóközlemény formájában összefoglaljuk az utóbbi hetek történéseit.

 

A nyáron engedélyezésre került a Phylazonit legújabb fejlesztése a Talajregeneráló készítmény.

Meggyőződésünk, hogy a sikeres növénytermesztés titka a talajok állapotában rejlik, az pedig a talajban élő baktériumoktól függ! Baktériumok nélkül nincs élet a Földön. A talaj állapota azonban nemcsak a baktériumokra van hatással, hanem a talajban élő többi organizmusra is. A felborult egyensúly sokszor kedvezhet más, méreganyagokat termelő szervezeteknek.

A XXI. század mezőgazdasági jellegzetességei, és a helytelenül alkalmazott agrotechnológia miatt jelentősen károsodott termőföld nemcsak a káros gombák melegágya, de rontja a növények optimális tápanyagfelvételét is. A talajélet felborult egyensúlyát baktériumtörzsek pótlólagos bejuttatásával ellensúlyozhatjuk. A Phylazonit Talajregeneráló készítményben lévő baktériumtörzsek olyan anyagokat termelnek, amelyek a közvetlen és közvetett hatásaik által visszaszorítják talajainkban a káros penészgombákat. A készítmény alkalmazása a talajsavanyodást, mint káros folyamatot képes lassítani, amelynek következtében a kezelt területen termelt növény vízgazdálkodása és tápanyagfelvétele is jelentősen javul. A készítményben található baktériumok szideroforokat, antibiotikumokat, hormonokat és vitaminokat termelnek. A sziderofor segítségével a növény vasat von el a gombák elől, ezzel és az antibiotikum-termeléssel pedig drasztikusan leszűkíti a káros gombák életterét a gyökérzónában.

A tápanyagokban dús, egészséges talajban termett zöldségek, gyümölcsök és gabonafélék magasabb beltartalmi értékekkel rendelkeznek és jóval kevesebb toxikus anyagot tartalmaznak. Ezek következtében a Phylazonit Talajregeneráló készítmény alkalmazása a mezőgazdasági termelésben jótékonyan segíti az egészségünk megőrzését, hozzájárul az életminőségünk javításához.

 

A Phylazonit Talajregeneráló készítmény Magyar Termék Nagydíjban részesül.

Legújabb termékünkkel az idei évben megpályáztuk a Magyar Termék Nagydíjat, melyet a zsűri pozitívan bírált el, így elnyertük ezt a megtisztelő, elismerő díjat. Az ünnepélyes díjátadásra 2016. szeptember 6-án fog sor kerülni az Országházban.

 

Nemzetközi Talajvédelmi Konferencián a Phylazonit

Ukrajnában nagy érdeklődéssel kísért nemzetközi talajvédelmi konferenciát tartottak a talajok állapotának megóvásáról és termőképességük természetes módon való fokozásáról. A Phylazonit baktériumkészítmények nemcsak termelői körökben, hanem a központi, állami vizsgálatok során is nagyon jó eredményeket értek el keleti szomszédunknál, és ezzel kiérdemeltük, hogy ezen a jeles szakmai eseményen előadást tartsunk a Phylazonit károsodott talajokra gyakorolt jótékony hatásáról, alkalmazási lehetőségéről.

A konferencián Ihor Jacuk, az Ukrajnai Állami Talajvédelmi Intézet vezérigazgatója és Gajdos István, a Phylazonit Ukrajna Kft. vezérigazgatója együttműködési megállapodást írt alá a Phylazonit termékek ukrajnai termőföldeken való alkalmazásáról.

 

Szlovákia legnagyobb mezőgazdasági kiállításán a Phylazonit

2016. augusztus 18-21. között a Nyitrán megrendezett Agrokomplex kiállításon szlovákiai partnerünkkel együttműködve kiállítóként vettünk részt, ahol a látogatók igen nagy érdeklődéssel fogadták a Phylazonit termékeket.