A Magyar Agrárgazdasági Minőság Díját tavasszal, négy másik díjazott társaságában vehette át a Hungrana Kft., majd rövid időn belül a Superbrands szakmai zsűrije is a legjobbak közé választotta a kukorica feldolgozó vállalatot.

A Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjat (MAMD) olyan hazai agrárgazdasági szervezeteknek ítélik oda, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak a hatékony munkavégzésnek, a magas színvonalú termékek előállításának, és a folyamatos, nívós szolgáltatás biztosításának. Az évente maximálisan 5 szervezet részére átadható rangos szakmai elismerés odaítéléséről a 9 tagú Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj Bizottság javaslata alapján a miniszter dönt. Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adta át ezév márciusában a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjat a Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.-nek. A szaktárca vezetője a díjjal a cég minőség iránti elkötelezettségét és a magyar beszállítókkal való együttműködését ismerte el.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy rövid időn belül a Magyar Brands díj mellett ebben a rangos elismerésben részesült vállaltunk, melyek visszaigazolást jelentenek mindennapi munkánkra, törekvéseinkre. Különösen büszkék vagyunk rá, hogy a nemzetközi vállalatok közül elsőként érdemeltük ki teljesítményünkkel a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjat. A Hungrana cégfilozófiájának alapja, hogy a minőségi magyar kukoricából hozzáadott értékkel bíró termékeket állítsunk elő, melyek mind az egyén, mind a társadalom javát szolgálják.” – mondta Kelemen Kálmán, a cég ügyvezető- és pénzügyi igazgatója.   

A Superbrands díjat, mely egy nemzetközi szabályrendszer alapján működő egyedülálló márkaértékelési és díjazási rendszer azzal a céllal hozták létre több mint egy évtizede, hogy pozitív visszajelzést adjon a brandről, és szakmai alapon emelje ki a legjobbakat. A Hungrana Kft. immáron második alkalommal nyerte el az elismert szakemberekből álló zsűri Busines Superbrands díját.

„A 104 éves Hungrana nagy hagyományokkal rendelkező társaság, komoly tudású szakemberekkel dolgozhatunk, ami jó alapot teremt a piacvezető pozíciónk hosszú távú megőrzéséhez” – tette hozzá Reng Zoltán, a vállalat ügyvezető- vezérigazgatója. „Vállalatunk a vevői igények magas minőségű teljesítése mellett elkötelezett a társadalmilag felelős működés iránt, amely a vállalati kultúra szerves részét képezi. A társadalmi felelősségvállalás legfőbb motívuma az igény, hogy a Hungrana Kft. folyamatait és működését jellemző megújító és értékteremtő látásmódot, valamint a Társaságot övező környezet iránti felelősségteljes hozzáállást sikeresen átültesse a hatásterületén élő érintettek életébe.”