Szakma, fórumok, erőgépek.

   Ismét meltó helye volt 2016. augusztus közepén az V. Hajdúsági Exponak Hajdúböszörmény, ahol programözön várta a szakembereket, a mezőgazdaság iránt érdeklődőket és a szórakozni vágyókat egyaránt. A szűken vett szakmai programok mellet itt került megrendezésre a Traktorhúzó Európa Kupa és a nagyszabású mezőgazdasági gépkiállítás, valamint a termékbemutató, melyben jelentős szerepet vállalt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

   Nagy volt az érdeklődés a falugazdászok kihelyezett ügyfélszolgálatán, ahol a mezőgazdasági szakemberek helyben intézhették aktuális ügyeiket, és igénybe vehették a jogsegély szolgálatot is.

   A rendezvényen illusztris vendégek részvételével helyet kapott a MAGOSZ Hajdú-Bihar Megyei Küldöttgyűlése, és a Kelet-magyarországi Agrárfórum.

   A látványos programok közepette szerepelt a traktorkarnevál és a felvonulás is.

  Egyebek között a négy napos programon részt vettek a Hajdúvárosok képviselői és a  támogatók.

   Az estéket könnyűzenei koncertek zárták.

   Szombaton, a kilenc órás kapunyitás után, nagy dübörgéssel megkezdődött a Traktorhúzó Európa Kupa megnyitója és a Light Modified versenytraktorok hajdúböszörményi futama.

   A kvalifikáció előtt sor került az amatőr traktorhúzó versenyre. Hat kategóriában megrendezett futamra a helyszínen lehetett nevezni.

   Hatalmas kerekekkel, és a füstokádó motorok mellett alig latszó bátor versenyzőkkel találkozhattak a nézők. A direkt erre a célra épített erőgépek hihetetlen akarással küzdötték le a feladatokat.

   Inkább erőfitogtatásra készültek a részt vevő kamionok mint áruszállításra, és láthatólag a versenyző traktorok sem szántásra-boronálásra lettek gyártva.

Lázár Zsolt

 

 

 

Új útakon az agrárszektor!