A tenyészkoca állatjóléti támogatás I. tárgynegyedéves kifizetését azon ügyfelek igényelhetik, akik rendelkeznek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) 2016/2017. támogatási évre vonatkozó támogatási kérelmet jóváhagyó / részben jóváhagyó határozatával.

Az I. tárgynegyedévre vonatkozó kifizetési kérelmet a tenyészkoca állatjóléti támogatás igénybevételének feltételeiről szóló 7/2015. (III. 11.) FM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) alapján 2016. július 1. és 31. között kell benyújtani a 17/2016. (II. 29.) számú MVH Közlemény melléklete szerinti N0632 és N0633 számú nyomtatványokon az MVH-hoz az előírt mellékletek csatolásával. Figyelemmel arra, hogy a benyújtási időszak utolsó napja munkaszüneti nap, a kifizetési kérelmet legkésőbb 2016. augusztus 1. napján még postára lehet adni.

A közlemény mellett a kitöltést elősegítő Segédlet, továbbá a Rendeletben előírt igazolások és jegyzőkönyvek elkészítéséhez felhasználható minták szintén elérhetőek a közlemény mellékleteként.

Az intézkedés célja, hogy vissza nem térítendő támogatásban részesüljenek azon gazdálkodók, akik az előírásokon túlmutató, jobb tartási körülményeket biztosítanak a tenyészkocák tartása során.

 
 
MVH