A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) 2016. június végén megkezdte a szőlőültetvény szerkezetátalakítási és -átállítási támogatások kifizetését a nemzeti program 2016. pénzügyi évében még rendelkezésre álló, mintegy ~1,64 milliárd forint erejéig.

A szőlőültetvények szerkezetátalakítására és -átállítására vonatkozó szabályozásról szóló 142/2012. (XII. 27.) VM rendelet értelmében a támogatási kérelmeket – a jóváhagyott egyéni tervekben foglalt és elvégzett tevékenységek alapján – 2016. április 1-től kezdődően lehetett benyújtani az MVH-hoz. A kérelmek feldolgozása, adminisztratív és helyszíni ellenőrzése folyamatos ütemű. Az MVH a kérelembenyújtási időszak elején beadott kérelmekben foglalt jogos igények kifizetését kezdi meg a héten, amelynek keretében 59 szőlész-borász részére közel 184 millió forint összegű támogatást utal.

 

Figyelem! A kérelembenyújtási időszak utolsó napja 2016. július 15. Fontos megjegyezni, hogy a rendelkezésre álló keretösszegen felüli jogos támogatási igények kifizetésére 2016. október 15-e után, a következő pénzügyi évi keretösszeg terhére kerül majd sor.

 

A támogatási kérelem benyújtásához szükséges nyomtatvány – amely a 21/2016. (III. 22.) számú MVH közlemény melléklete – letölthető az MVH honlapjáról.

 

 

 

MVH