Elérhetővé vált a NÉBIH feltöltő felülete, ahol a szakirányítók saját fiókjukba belépve tudják a megállapodások adatait rögzíteni és módosítani, valamint valamennyi szerződésüket áttekinteni.

 Mint ismert, a növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010 (IV. 23.) FVM rendelet alapján a szakirányító növényorvosi vényt kizárólag olyan személy részére állíthat ki, akivel a növényvédelmi szolgáltatás nyújtására irányuló írásbeli szerződést kötött. A szerződés megkötését, módosítását, illetve megszűnését 15 napon belül a szakirányítónak be kell jelentenie a NÉBIH felé.

 A hatóság az adatok feltöltésére továbbra is, 2016. május 31-ig türelmi időt biztosít. Az átmeneti időszak azonban a szerződéskötések megkötését nem érinti, azoknak minden esetben meg kell történniük a még a növényorvosi vény kiállítását megelőzően!

  A feltöltő felület aktiválása miatt a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre érkező bejelentések nem elfogadottak. Az email címre mostantól csak a felülettel és a bejelentéssel kapcsolatos kérdéseket várják. 

 

A feltöltő felület az alábbi linken érhető el: 
https://novenyvedelem.nebih.gov.hu/NovenyvedelmiSzolgaltatas

 

 

 

 

Nébih