Felhívjuk a termeléshez kötött és átmeneti nemzeti támogatási kérelmet (anyatehéntartás, hízottbika tartás) benyújtók figyelmét, hogy a támogatási kérelemben megjelölt állategyedek vonatkozásában kiemelt figyelmet fordítsanak az ENAR adatbázisba bejelentendő adatok ellenőrzésére.

Kérjük, hogy ellenőrizzék az állategyedek tenyészetek közötti mozgásának pontos és hiánytalan bejelentését.

Ugyancsak ellenőrizni szükséges termeléshez kötött és átmeneti nemzeti anyatehéntartás támogatási kérelem megléte esetén az állategyedek termékenyítési adatainak meglétét.

A tapasztalatok alapján ellenőrizni szükséges többek közt:

  • A kérelmezett egyed vonatkozó évi ellése, illetve az ehhez kapcsolódó termékenyítés bejelentése megtörtént-e, a bejelentés hibátlan-e

  • A termékenyítő bika fajtája megfelel-e a támogatási rendeletben támogatható fajtának.

  • A termékenyítési jegyen/egyéb bejelentő bizonylaton az ügyfél név, tenyészetkód helyesen kerül feltűntetésre

 

A szarvasmarha tenyésztéssel kapcsolatos nyomtatványok a NÉBIH Állattenyésztési Igazgatóságának honlapjáról tölthetők le.

Az ENAR adatbázishoz, illetve az abban megtalálható adatokhoz kapcsolódó kérdésekkel kapcsolatban az ENAR ügyfélszolgálat munkatársai tudnak segítséget nyújtani, az alábbi elérhetőségek egyikén:

 

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Központi telefonszám: 06-1-3463-486

                               06-1-3463-487

Postacím: NÉBIH, ENAR 1537 Budapest, Pf.: 397.