A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2015. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről szóló 24/2015. (IV. 28.) MvM rendelet alapján 2015. május 18. és június 1. között benyújtott támogatási kérelmeket érintően az Irányító Hatóság meghatározta a támogatáshoz szükséges minimális ponthatárt.


Összesen 6943 támogatási kérelem érkezett a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). Az Irányító Hatóság a korábban rendelkezésre álló forrást megemelte, ennek következtében összesen 3011 ügyfél nyerhette el a támogatást. A jogszabályban előre meghirdetett értékelési rendszerben legalább 100 pontot elérő kérelmeket hagyhatja jóvá az MVH.

Az MVH a napokban megkezdi a határozatok kipostázását az ügyfelek részére.
A támogatási összeg 90 %-ának igénylésére az ügyfeleknek a döntés jogerőre emelkedését követően, de legkésőbb szeptember 30-ig van lehetőségük. A kérelem benyújtási határidő a Darányi Ignác Terv EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 30/2015. (IX. 22.) közleménye alapján várhatóan október 21-re fog módosulni. A benyújtáshoz szükséges nyomtatványok elérhetőek az MVH honlapján.

 

MVH

 

 

Új útakon az agrárszektor!