Elkészült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) új kézikönyve, amely az országban elsőként ad átfogó és hiteles tájékoztatást a lehetséges pályázók számára az új vidékfejlesztési programról - közölte az agrárkamara az MTI-vel pénteken.

    A közel száz oldalas, 120 ezer példányban megjelenő kézikönyvet a NAK mind a háromezer STÉ (Standard Termelési Érték) feletti termelési potenciállal rendelkező tagjának postán ingyenesen eljuttatja. A kiadvány már letölthető a kamara honlapjáról, emellett rövidesen a falugazdász-irodákban is hozzájuthatnak az érdeklődők.

   

A kézikönyv a mezőgazdasági termelők, erdőgazdálkodók, élelmiszer-feldolgozók, más, vidéken működő vállalkozások, nonprofit szervezetek, önkormányzatok számára mutatja be közérthető nyelven a vidékfejlesztési program lényeges elemeit. A kiadvány minden műveletet egy-két oldalban foglal össze, a megértést ábrák és táblázatok segítik.
    A közlemény idézi Győrffy Balázst, a NAK elnökét, aki elmondta: a magyar agrárium jövője szempontjából létfontosságú, hogy a vidékfejlesztési program forrásait minél hatékonyabban fel tudjuk használni. Az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektetünk tagjaink tájékoztatására, ennek egyik lényeges eleme a most megjelent kézikönyv - tette hozzá.
 

További részletek:
http://www.nak.hu/hu/kamara/kamarai-hirek/3365-megjelent-a-videkfejlesztesi-programot-bemutato-kamarai-kezikonyv

 

MTI
NAK