Február 1-től megkezdődött az egyes beruházási jellegű támogatások kifizetési kérelmeinek beadási időszaka!

Tájékoztató:
az MVH jogerős támogatási határozattal rendelkező ügyfelei számára
a 2015. február 1.– 2015. augusztus 31. közötti időszak teendőiről


2015. február 1-jétől ismét megnyílt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) társfinanszírozásában megvalósuló egyes beruházási jellegű támogatások kifizetési kérelmeinek beadási időszaka.

Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy kifizetési kérelmüket mielőbb, lehetőleg már a benyújtási időszak elején adják be annak érdekében, hogy szükség esetén ki tudják használni az időszakon belüli többszöri benyújtási lehetőséget. Az is fontos, hogy ne hagyják a kifizetési kérelem benyújtását a határidő előtti utolsó pillanatra, hogy maradjon lehetőség az esetleg szükséges korrekcióra.

A kifizetési kérelmet továbbra is kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, a támogatási rendeletekben meghatározott határidőig lehet benyújtani. Bizonyos, jogszabályban meghatározott feltételek teljesülésekor egy ügyfél egy kifizetési kérelem-benyújtási időszakban több kérelmet is benyújthat.

2015. augusztus 31. napját követően, vagy ha támogatási rendelet ennél rövidebb határidőt szab meg, akkor a támogatási rendeletben előírt határnapot követően kifizetési kérelem nem nyújtható be!

Kérjük, figyeljék az egyes jogcímeknél a támogatási rendeletekben előírt, kifizetési kérelem-benyújtási határidőket!

Kérjük legyenek figyelemmel arra is, hogy több jogcím esetében a támogatási rendeletek speciális minimum elszámolási kötelezettséget is előírnak az első, illetve minden további köztes kifizetési kérelemnél.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a fenti információk tájékoztató jellegűek!

A jogszabályi kötelezettségek leírását és a jogcímekről részletes tájékoztatót a http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek linken olvashatnak, illetve további tájékoztatást az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. közreműködésével kérhetnek!
Bővebb tájékoztatót itt olvashatnak!

 

 

MVH