Megtört a korábbi emelkedő trend júniusban és 2%-ot csökkent a magyar gabonafélék együttes ármozgását kifejező Magro Gabonaindex (MGX). Így a hónap végén 10260,29 ponton állt a Magro.hu mezőgazdasági piactéren.

A gyengülést a búza ármozgása okozta, aminek az átlagos felvásárlási ára az aratás kezdetének közeledtével fokozatosan csökkent és az új búza piactéren való megjelenésével 50 ezer forint alá esett a hónap utolsó napjaiban. Az első felvásárlási árak ugyanis a 40 ezer forint körül szóródnak: a takarmány búzáért nettó 38-40 ezer, a malmi búzáért 42-43 ezer forintot kínálnak.

A kukorica ára ugyanakkor érdemben nem változott a piactéren. A terményt jó ideje az 50 ezer forintot alulról közelítő átlagáron adják és veszik.

Az aratás befejeztével a búza átlagára valószínűleg emelkedni fog és rövid távon a kukorica is enyhén drágulhat. Augusztusban azonban a betakarítás közeledtével a termény árának csökkenése a valószínűbb.

További adatok megtekinthetők: http://www.magro.hu

Valamint az MGX: http://www.magro.hu/magro-gabona-index/

 

A Magro.hu-ról: A Magro.hu egy speciálisan a mezőgazdaságra tervezett online piactér. Főként gabonafélék, egyéb szántóföldi- és takarmánynövények, állatok, valamint zöldség-gyümölcs nagy tételben történő kereskedelmét segíti. A piactér lényege, hogy aggregálja a keresletet és a kínálatot, különlegessége pedig, hogy automatizálja az adásvételt, és 100% fizetési garanciát nyújt a kereskedéshez. A Magro.hu piacteret havonta átlagosan 40.000 őstermelő, családi gazdaság, kereskedő, feldolgozó és gyártó keresi fel, s eddig több ezer ajánlatot töltöttek fel adás-vételre. A rendszerben az elmúlt két évben 3,5 millió tonna gabona fordult meg, több mint 1 millió tonna zöldséget-gyümölcsöt és 50 ezer darab haszonállatot kínáltak eladásra és megvételre. További információ:http://www.magro.hu

Valamint szakértői információt kérhet a következő elérhetőségeken:

Németh István

ügyvezető, gabonapiaci szakértő

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36 20 424-9664

Magro.hu

mezőgazdasági piactér

Új útakon az agrárszektor!