Tamás István (53) tölti be 2014. június 1-jétől az AGRO.bio Hungary Kft. kereskedelmi és marketing igazgatói posztját.

Tanulmányait a Keszthelyi Agrártudományi Egyetemen kezdte, ahol 1991-ben növényvédelmi szakmérnökként végzett, 2008-ban pedig a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján megszerezte a marketing szakértői végzettséget. Pályafutását 1983-ban a Mezőtek Rt.-nél növényvédelem és növénytermesztés területén kezdte önelszámoló egységvezetőként. 10 évvel később területi képviselő lett 5 megyében a Kwizda Agro Hungary Kft.-nél. 2006-ban kinevezték a vállalat kommunikációért és stratégiáért felelős marketing vezetőjének és emellett saját kérésére továbbra is ellátta a Komárom-Esztergom megyei terület képviseletét (ahol azóta is a legnagyobb piaci részesedése van a cégnek).

A 2014. június 1-jén történt kinevezését elsősorban kreativitásának és 30 év alatt felhalmozott – a növényvédőszerek piacán és a marketing stratégia, termékbevezetések kidolgozásában szerzett – szakmai tapasztalatának, hazai végfelhasználói és nemzetközi kapcsolatainak köszönheti. Kereskedelmi és marketing igazgatóként az AGRO.bio-nál elsődleges feladatának tekinti a brand, márkaismertség erősítését, a cég forgalmának és piaci jelenlétének növelését hatékony edukációs eszközökkel, portfolióbővítéssel, a stratégiai kapcsolatháló szélesítésével, valamint szakmailag kiváló és lojális értékesítő csapat kialakításával és működtetésével – amelyhez elmondása szerint az alapok már adottak. Munkája során arra törekszik, hogy a társaság a termékközpontúságból a megoldás centrikus értékesítés felé vegye az irányt.

„Igazán izgalmas feladatot vállaltam el, hiszen az AGRO.bio küldetése, hogy megértesse a termelőkkel: aki a talaj egészségi állapotára gondol és abba fektet, az egyúttal a jövőbe fektet. Egy olyan jövőbe, ahol gyerekeink és unokáink is egészséges élelmiszereket tudnak majd előállítani és fogyasztani” – mondta Tamás István. Majd hozzátette: ezekkel a termékekkel, lényegesen kisebb környezeti terhelés mellett kiváló terméseredmények érhetőek el. A baktériumok a földi élet alapját jelentik, a fenntartható mezőgazdaság szakértőjeként az AGRO.bio pedig ehhez kínál megoldásokat azáltal, hogy termékei használatával megpróbálja visszaállítani a természet egyensúlyát a talajban.

Tamás István angolul beszél; nős, 3 gyermek édesapja, szabadidejében teniszezni és főzni szeret.

###

Bővebb információk:

AGRO.bio Hungary Kft. (www.agrobio.hu; www.agrocafe.hu):

A 2001-ben alapított, magyar tulajdonban lévő AGRO.bio Hungary Kft. a mezőgazdaság és a környezetvédelem területén nyújt innovatív, komplex mikrobiológiai megoldásokat, amelyek természetes módon biztosítják a talajok tápanyag szolgáltató képességét és javítják termékenységét. A fenntartható mezőgazdaság iránt elkötelezett cég 15 éves kutató-fejlesztő munka során, magyar mikrobiológusok bevonásával kifejlesztette a BactoFil® (baktériumtrágya) termékcsaládot. A piacvezető szerkezetjavító készítmény szabadalma 42 országban van bejelentve és 2013-ban a II. FMCG Greennovációs Nagydíj Greennovatív Termék kategóriájának győztese lett, elnyerte a MagyarBrands elismerést és a Magyar Termék Nagydíjat. Az AGRO.bio 2014-ben a nemzetközileg is elismert minősítést, az „AA” Bisnode tanúsítványt szerezte meg és ezzel Magyarország vállalkozásainak legjobb és legmegbízhatóbb 1,75%-ába került. A cég ugyancsak 2014-ben a minőségi márkaépítésért elnyerte a Business Superbrands címet.

A BactoFil® technológia alkalmazásával lassítható, megállítható a talajpusztulás, és annak szigorú betartásával néhány év alatt talajszerkezet javulás is elérhető. A hazai talajbaktérium értékesítés közel felét a cég termékei adják. A társaság a Syngenta (a világ vezető mezőgazdasági vállalata) 2014 januárjában indult ContivoTM elnevezésű programjának stratégiai partnere, valamint a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (AGRYA) egyik főtámogatója.

 

AGRO.bio Hungary Kft. (www.agrobio.hu; www.agrocafe.hu)

Sárospataki György, üzletfejlesztési menedzser (e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel.: +36-70/376-2230)

 

Sajtókapcsolat: B&D ComMedia Kommunikációs Iroda (www.commedia.hu)

Lakatos Eszter, pr-munkatárs (e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel.: +36-1-201-2512, +36-20/579-5920)