Tenyésznyulak tenyésztésbe állítására lehet támogatást igényelni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál 2014. július 1-től július 31-ig.

A támogatás mértéke állatonként 2000 forint, összértéke azonban állattartónként nem haladhatja meg egy évre vonatkozóan az 5000 eurónak megfelelő összeget.

A rendelkezésre álló forrás 2014. évre vonatkozóan, nemzeti keretből finanszírozott 100 millió forint. A támogatás igénybevételére az az állattartó jogosult, aki a génmegőrzési céllal fenntartott, védett őshonos mezőgazdasági, valamint hús, illetve prém hasznosítási típusba tartozó fajta fenntartásáért felelős tenyésztő szervezet törzskönyvében vagy tenyésztési főkönyvében nyilvántartott legalább tíz tenyésznyulat tenyésztésbe állított a 2014. január 1-től 2014. június 30-ig tartó támogatási időszakban.

A támogatási kérelmet postai úton kell elküldeni az MVH Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatósága címére (1476 Budapest, Pf. 407.) A dokumentum megtalálható a Hivatal honlapján a 92/2014. (V. 28.) MVH közlemény mellékleteként.

Figyelem! A támogatás igénybevételének további feltétele, hogy a kérelmezőnek nyilatkoznia kell arról, hogy mely egyéb vállalkozással/vállalkozásokkal tekinthető egy és ugyanazon vállalkozásnak.

 

Közlemény megtekintése az MVH honlapján: Kattintson ide !

 

MVH