Dr Thomas Narbeshuber  tölti be június 1-jétől a BASF Hungária Kft. ügyvezetői pozícióját. A hazai leányvállalat mellett a BASF hat országból álló délkelet-európai platformjának irányítását is ellátja. A vegyészmérnök végzettségű szakember posztdoktori tanulmányait követően, 19 évvel ezelőtt a BASF kutatási részlegén kezdte pályafutását, ezután számos vezetői pozíciót töltött be többek között az értékesítés, a kontrolling és a stratégiai tervezés területén.  2010-től a BASF kínai vegyesvállalatának intermedierek és oxo-alkoholok divíziójának vezetője volt. Az új ügyvezető fő feladatának tekinti,  hogy a BASF fejlesztéseinek és alkalmazásainak segítségével támogassa a cég hazai és délkelet-európai vevőinek növekedését. Elődje, Dr. Herbert Fisch a jövőben a BASF hollandiai leányvállalatának, a BASF Nederland B.V.–nek ügyvezetőjeként folytatja pályafutását.

 

A BASF-ről

A BASF a világ vezető vegyipari vállalata: The Chemical Company. Termékválasztéka a vegyszerektől, műanyagoktól, a speciális adalékokon, mezőgazdasági termékeken és finomkemikáliákon át a nyersolajig és földgázig terjed. Üzleti sikereink része társadalmi felelősségvállalásunk és a környezet védelme. Kutatásaink és fejlesztéseink eredményei minden iparág számára lehetővé teszik a társadalom mostani és jövőbeli igényeinek kielégítését. Termékeink és rendszermegoldásaink hozzájárulnak az erőforrások megőrzéséhez, az egészséges és tápláló élelmiszerek biztosításához és az emberek életminőségének javításához. Vállalatunk fő célkitűzését a következőkben foglaltuk össze: kémiát alkotunk a fenntartható fejlődés és a jövő érdekében. 2013-ban a BASF forgalma meghaladta az 74 milliárd eurót, és mintegy 112.000 alkalmazottat foglalkoztatott. A BASF részvényeivel a frankfurti (BAS), londoni (BFA) és zürichi (AN) tőzsdén kereskednek. További információk a társaság hivatalos weboldalán a www.basf.com ill. www.basf.hu címen találhatók.

A BASF Magyarországon

A BASF Hungária Kft. a BASF SE leányvállalataként Magyarország jelentős vegyipari cégei közé tartozik. 1991 óta önálló kereskedelmi vállalatként működik.. A cégcsoport másik hazai vállalata, a solymári BASF Poliuretán Hungária Kft.  termelő tevékenységet is folytat. 2013-ban a BASF Csoport Magyarországon 208 millió eurós árbevételt ért el, amely 16,8%-os növekedést jelent az előző évi eredményhez képest. A BASF két hazai leányvállalata összesen 121 főt foglalkoztat. További információk a BASF magyarországi tevékenységéről a www.basf.hu internetes címen érhetők el.