A Műszaki és Agrártudományi Intézet a Nyíregyházi Egyetem, mint alkalmazott tudományok egyeteme szerves részeként a térség olyan felsőoktatási műhelyévé, tudáscentrumává kíván válni, amely magas szintű oktatási és kutatási tevékenységén keresztül hozzájárul nemcsak az észak-keleti régió, hanem az ország  műszaki és mezőgazdasági felsőfokú végzettségű szakember-igényének biztosításához. Versenyképességünket korszerű eszközök és módszerek alkalmazásával igyekszünk növelni és harmonikus együttélésre törekszünk a velünk kapcsolatban álló, illetve kapcsolatba kerülő társadalmi és gazdasági szereplőkkel. 

Hallgatóinkat olyan tudás megszerzéséhez igyekszünk hozzásegíteni, amely megkönnyíti beilleszkedésüket a tudásalapú társadalomba és javítja munkaerőpiaci esélyeiket.

Az Intézetünknek otthont adó oktatási épület 2004-ben került átadásra, alapterülete 12.000 m2, amely világszínvonalú épületgépészeti megoldásokkal jellemezhető. Az épületben 4 előadóterem (összesen 800 fő befogadására), 12 szemináriumi terem, valamint összesen 36 laboratórium és műhely került kialakításra.

Minőségirányítási rendszerünk működtetése és folyamatos fejlesztése eredményeként Intézetünk 2009-ben elnyerte a Felsőoktatási Minőségi Díj bronz fokozatát és az Észak-alföldi Minőségi Díjat.

Folyamatosan arra törekszünk, hogy bővítsük szakmai és társadalmi kapcsolatainkat. Ennek keretében stratégiai együttműködési megállapodást kötöttünk a PRIMOM Alapítvánnyal, melynek egyik alapvető célja, hogy a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézetében folyó kutatások eredményeit megismertessük az Alapítvánnyal kapcsolatban álló gazdálkodókkal.

 

 

 

NYE