A biztosított termelők figyelmébe ajánljuk, hogy a biztosító, illetve az integrátor (aki több mezőgazdasági termelőt képviselve kötött támogatott mezőgazdasági biztosítási szerződést) csak abban az esetben állítja ki a díjfizetésről szóló igazolást, amennyiben a biztosítási díj megfizetésére tárgyév november 15-e előtt sor kerül.

Ezért javasoljuk, hogy a biztosítási díj teljes összegének megfizetéséről mihamarabb gondoskodjanak, ne hagyják az utolsó napokra a biztosítási díj kiegyenlítését. A díjhátralékos biztosítási szerződések ugyanis nem jogosultak a támogatásra!

Az egyéni mezőgazdasági biztosítási szerződések után támogatás csak abban az esetben vehető igénybe, amennyiben a szerződő fél a biztosítási díjat teljes körűen megfizeti a biztosító részére, amelyről a biztosító tárgyév november 15-éig - ügyfélkapun keresztül, elektronikus úton az MVH honlapján elérhető elektronikus űrlapkitöltő szolgáltatás segítségével hozzáférhető felületen - díjfizetésről szóló igazolást állít ki.

Ún. integrátori szerződések esetében, ahol a szerződő fél nem a mezőgazdasági termelő, a biztosított díjfizetéséről szóló igazolást a szerződő fél állítja ki.

Összefoglalva tehát a biztosított termelőknek a díj befizetésének igazolásával kapcsolatos teendője nincs.

Felhívjuk az integrátorok figyelmét, hogy a részükre küldött tájékoztató levélben foglaltak értelmében díjfizetésről szóló igazolás elektronikus úton történő kiállítására csak abban az esetben van lehetőségük, amennyiben rendelkezik ügyfélkapus azonosítóval, vagy meghatalmazottjuk rendelkezik érvényes meghatalmazással.

Az igazolás feltöltésére nyitva álló időszak 2016. november 7 - 15.

A vonatkozó pályázati felhívás (VP3-17.1.1-16) megtalálható a Széchenyi 2020 honlapján. Tájékoztatás az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy személyesen, illetve telefonon az MVH ügyfélszolgálatán kérhető.

 

 

MVH