Impresszum

 

A lap kiadója:

 

"PRIMOM" Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány Vállalkozói Központ

 

A PRIMOM Vállalkozásélénkítő Alapítványt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tevékenykedő érdekvédelmi szervezetek 1990-ben alapították a következő célkitűzéssel:
A megye gazdasági fejlesztése, vállalkozásélénkítő eszközrendszer kialakítása és működtetése, valamint hazai és európai források lehetőség szerinti maximális bevonása és koordinált felhasználása révén.

A fejlődés egyik lényeges állomása az Európai Bizottság DG Enterprise Euro Info Centre (EIC) hálózathoz történő kapcsolódás volt 1999-ben. Az EIC hálózat 2008-ban átalakul és Enterprise Europe Network megnevezéssel új típusú, kibővült szolgáltatási körrel áll az érdeklődő vállalkozások részére.


Szervezetünk fő tevékenységi körei:
• Minőségi tanácsadás, információnyújtás révén közvetítés a vállalkozások, pénzintézetek, befektető társaságok, hitelintézetek között (forráskombinációs tanácsadás, mikrohitel)
• Támogatásközvetítés a tanácsadói szolgáltatást igénylő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vállalkozások részére
• Mikrohitel, Mikrohitel Plusz, Kisvállalkozói Hitelprogram, Új Széchenyi Hitel, Kombinált Mikrohitel programok működtetése
• A megyei fejlesztési programokban a KKV szektor számára fejlesztési programok kezdeményezése, különös tekintettel innovációt és a vidékfejlesztést szolgáló agrárprogramokra
• Inkubátorház üzemeltetés
• Közreműködés a megye nemzetközi kapcsolatainak fejlesztésében, befektetők megyébe vonása, s azok számára szolgáltatások nyújtása, valamint az Európai Uniós csatlakozásra való felkészülés segítése

PRIMOM Tanácsadó és Információs Hálózat a PRIMOM Vállalkozásélénkítő Alapítvány egyik alappillérének számító divíziója.


Jelenleg futó legfontosabb programjai a következők:


- Enterprise Europe Network PRIMOM Vállalkozásélénkítő Alapítvány

- Őstermelő - Gazdálkodók Lapja

 

 

 

ŐSTERMELŐ, a Gazdálkodók Lapja:

 

Kapcsolatban a gazdákkal

 

A PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány Vállalkozói Központja 1997-től jelenteti meg rendszeresen az ŐSTERMELŐ - Gazdálkodók Lapjacímű országos mezőgazdasági szaklapot.  

 

Lapunk információ nyújtásban és közvetítésben is vezető helyet követelt meg a hazai mezőgazdasági szaklapok körében, akár színvonalát, de kedveltségét tekintve is, ahol szintén az elsők közé nőtte ki magát. Sikerességét célirányos tevékenységünkkel elért 10.000-es példányszámmal, s ennek mintegy 4-5x-ös olvasottságával támasztja alá. Kéthavonta megjelenő, országos terjesztésű agrárkiadványunk gazdálkodóknak nyújt gyakorlatias információkat, de előfizetőink között FVM Hivatalok, agrárkamarák, kutatóintézetek, az agrárszakoktatás intézményei, illetve falugazdászok is szerepelnek.

 

Az ŐSTERMELŐ - Gazdálkodók Lapja egyedülálló, több mint 100 oldalas színes terjedelméből 88 oldal hasznos felületen közöl aktuális információkat gyakorlatias formában az agrárium minden területéről. Újságunk minden számában egy-egy téma részletesebb kidolgozásra kerül 30 - 35 oldal terjedelemben, mint pl.: talajerőgazdálkodás, mezőgazdasági gépesítés, hungarikumjaink, korszerű takarmányozás, vetőmag és szaporítóanyag előállítás. Népszerű Olvasóink körében a minden év utolsó számában megjelenő adózási, társadalombiztosítási útmutató is. Ezen rovatunkban a következő évre vonatkozó adózási, társadalombiztosítási jogszabályváltozások kerülnek tárgyalásra. Továbbá állandó főtémáink között szerepel, az Uniós esélyekről, lehetőségekről és követelményekről szóló EU Mellékletünk is.

 

Állandó „Gazdaság” fejezetünkben immár 5. éve jelentkezünk az őstermelők, gazdálkodók számára nélkülözhetetlen, újonnan megjelent jogszabálygyűjteménnyel, aktuális változásokkal, vidék és forráskombinációs tanácsadással, mezőgazdasági kis és középvállalkozások számára határon átnyúló kapcsolatok építésével. De szaktanácsadást nyújtunk olvasóink részére a jogi, az adózás, vagy gazdaság egyéb területein is.

 

„Növénytermesztés, kertészet” illetve „Állattenyésztés” rovatunk összességében mintegy 40-50 oldalon az ágazat mélyre menő részleteibe merülve foglalkozik annak aktualitásaival.

 

Felmérésünk alapján elmondható Olvasóink érdeklődése leginkább az Agrártámogatások, az Európai Uniós tudnivalók, a Szántóföldi növénytermesztés, a Szaktanácsadás a Vidékfejlesztés és a Biogazdálkodás témaköreire terjed ki, melyekre folyamatosan a legmagasabb szintű publikációkat tesszük közzé neves szerzőktől, ugyanakkor törekszünk arra, hogy a fontos tudnivalókat, hasznos információkat gyakorlatias módon, mindenki számára közérthetően jelentessük meg!

 

Újdonságként nyújtunk „Ökológiai Gazdálkodás” című rovatunkban a fenntartható energiagazdálkodáshoz gyakorlati információkat és segítséget.